Quantcast
Channel: Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις...
Viewing all 1024 articles
Browse latest View live

ΔΝΤ = αποικιοκρατία

$
0
0

                    


Ο Όσιος Πατήρ Αρσένιος , το αστέρι της Ανατολής, βασίλεψε πια στην Ελλάδα...

$
0
0

hatzefentis.jpg

Έζησε εν όλω δύο εβδομάδες στο κάστρο της Κέρκυρας και λειτούργησε δύο φορές εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.Άλλη μια εβδομάδα έζησε στο νοσοκομείο όπου και τον επισκέπτοντας οι Φαρασιώτες με αγωνία. Μία ημέρα που τον είχε επισκεφθή πάλι ο Πρόδρομος , τού ζήτησε και τα ρούχα του , για να τού τα πλύνη.Ο Πατήρ τού απάντησε: -Τι να τα πλύνης!Όχι αύριο, μεθαύριο στο χώμα θα μπούνε. Ο Πρόδρομος δεν είχε καταλάβει και ξανά τού λέγει Δος μου τα να τα πλύνω, μια που τώρα  είσαι άρρωστος και γέρος. Ο Πατήρ απάντησε -Επειδή είμαι γέρος δεν είμαι και καλόγηρος ; Πράγματι ήταν και καλόγηρος. Εκείνη την ημέρα είδε ο Πρόδρομος μια ψείρα να περπατάη επάνω του και την πήρε με τρόπο , επειδή ήταν και άλλοι, να την σκοτώση. Ο Χατζεφεντής φώναξε δυνατά «μη, μη την σκοτώνεις την καημένη». Και την πήρα αμέσως από το χέρι του, την έχωσε μέσα στα ρούχα του και τού είπε: «Άφησε την και αυτήν να φάη λίγη ΄σαρκα , μια που τώρα βρήκε ευκαιρία να με πλησιάση.Τι ; Μόνο τα σκουλήκια να την φάνε όλη την σάρκα ;» Έρριξε μετά μια ματιά γύρω σ΄όλους τους επισκέπτας και είπε «την ψυχή, την ψυχή να φροντίζετε περισσότερο και όχι την σάρκα , που θα πάη στο χώμα και θα την φάνε τα σκουλήκια». Αυτό ήταν και το τελευταίο του κήρυγμα με το βαθύτερο νόημα τής ζωής. Όταν έφυγαν μετά οι άλλοι και έμεινε μόνον ο Πρόδρομος, ο Πατήρ τού είπε: «Έλα να αποχαιρετηθούμε, Πρόδρομε, γιατί μεθαύριο φεύγω για την άλλη ζωή.Ήρθε η Παναγία χθες το μεσημέρι και μού το είπε και με γύρισε και στο Άγιον Όρος και είδα τα Μοναστήρια , που πολύ επιθυμούσα να ιδώ, αλλά δεν είχα αξιωθή.Τι να σού διηγηθώ Πρόδρομε!Τι πολλά μοναστήρια που έχει το Άγιον Όρος!Τι μεγάλους ναούς! Τι μεγαλοπρέπεια!» Και μετά από αυτά του λέγει «να μη στενοχωρεθής που θα πεθάνει η Κυριακή,η γυναίκα σου μετά από οκτώ ημέρες και του Στέφανου Καραμουρατίδη η γυναίκα,η Αλμαλου,θα πεθάνει και αυτή μετά από δέκατρεις μέρες». Πράγματι,έτσι έγινε. Όταν λοιπόν είχαν περάσει και οι δικές του δύο ημέρες, και ήρθε το «μεθαύριο» που θάφευγε ο αληθινός δούλος τού Θεού Πατήρ Αρσένιος αφού προηγουμένως κοινώνησε, έφυγε για την αληθινή ζωή κοντά στον Χριστό.Εκείνη την στιγμή δεν ήταν κανείς Φαρασιώτης δίπλα του.Δεν ήθελε να μένη κανείς κοντά του , για να μη τον περισπούν  στην αέναο προσευχή του.

Αυτός ήταν ο Πατήρ Αρσένιος!

Μόνος, μικρός με μόνη τού Θεού την προστασία! Μόνος μεγάλος , δοσμένος μόνο στον Θεό και στην εικόνα Του! Μόνος στο τέλος της ζωής του με τον Θεό μόνο!

Όταν ο ευλαβής ψάλτης του τον επισκέφθηκε πάλι, πήρε αυτή τη φορά την ευλογία του Πατρός Ααρσενίου από το Λείψανο του.Τον βρήκε να κρατάη σφιχτά με το δεξί του χέρι στον κόρφο του το πολύτιμο πνευματικό του κομπόδεμα , το Ιερό Λείψανο τού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου. Ο ακτήμων Πατήρ Αρσένιος δεν είχε υλική περιουσία να αφήση.Μόνο μερικά τριμμένα βιβλία Όταν έμαθαν οι Φαρασιώτες ότι κοιμήθηκε ήταν απαρηγόρητοι, αν και τους είχε προετοιμάσει.Συγκεντρώθηκαν πολλοί και τού έκαναν μεγαλοπρεπέστατη κηδεία , στην οποία ακολούθησαν και πολλοί εντόπιοι. Εταφη στο Κοιμητήρι της Κέρκυρας μαζί με τους Ιερωμένους νεκρούς.Τα παιδιά του έβαλανπάνω στον τάφο του μαρμάρινη πλάκα με το όνομα του γραμμένο. Ο Πατήρ Αρσένιος κοιμήθηκε στις 10 Νοεμβρίου τού 1924 (νέο εορτολόγιο) σε ηλικία ογδόντα τριών ετών. Ο Όσιος Πατήρ Αρσένιος , το αστέρι της Ανατολής, βασίλεψε πια στην Ελλάδα και τής άφησε το Ιερό του Λείψανο.

(γέροντος Παϊσίου- o Πατήρ Αρσένιος ο Καππαδόκης  Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος-Σουρωτή Θεσσαλονίκης -1975)

από Δευτέρα το νομοσχέδιο για τη ρουφιανοκάρτα του πολίτη

$
0
0

Mετά από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών έρχονται

1. Η κόλαση του Μνημονίου με τα νέα δυσβάστακτα μέτρα για το μέσο Έλληνα που θα μάς επιβάλλει η κατοχική τρόικα, μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 16% για το 2009 και το 10% στο 2010.

2. Το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση των αστυνομικών ταυτοτήτων με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες , οι οποίες θα αποτελέσουν το απόλυτο όργανο αριθμοποίηησης του πολίτη και παρακολούθησης κάθε κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας του.

Αν μη τι άλλο δε θα πλήξουμε ....

800% πανωτόκι στην πλάτη των Ελλήνων από τους δοσίλογους του ΔΝΤ

$
0
0

               tiresias.jpg

Προχτές η καλή μας κυβέρνηση - μεγάλη η χάρη της! - προέβη σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει χαράξει η (καλή μας) κυβέρνηση ομού μετά του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ - μεγάλη η χάρη τους! - είχε ως αποτέλεσμα το επιτόκιο με το οποίο φεσώθηκε ο ελληνικός λαός για τον νέο δανεισμό να ανέλθει στο 4,82%. Τα επιτελεία της κυβέρνησης μιλούν για «επιτυχία» ...;

Να, ποια είναι η αλήθεια για τον νέο τους «θρίαμβο»:

Στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων εντόκων (13/7/2010) ο τόκος ήταν 4,65%.

Στην αμέσως προηγούμενη (13/4/2010) ο τόκος ήταν 4,55%.

Στην πιο προηγούμενη (12/1/2010) ο τόκος ήταν 1,38%.

Και στην προηγούμενη αυτής (13/10/2009) ο τόκος ήταν 0,59%.

Συμπέρασμα: Αφότου ανήλθαν στην κυβέρνηση οι «σοσιαλιστές», αφότου έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο «σωτηρίας» της χώρας, αφότου έφεραν στην Ελλάδα το ΔΝΤ μαζί με τους «εταίρους» της Κομισιόν και των ευρωτραπεζιτών, ο τόκος που φορτώνεται στις πλάτες του ο ελληνικός λαός διαρκώς μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει να αυξηθεί ...;κατά 8 φορές!

Από το 0,59% στο 4,82%!

Δηλαδή, οι ...πατριώτες του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και οι υπόλοιποι «αντιεξουσιαστές», αυτοί που ό,τι κάνουν το κάνουν - όπως λένε - για να απαλλάξουν τη χώρα από τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους, σε διάστημα ενός μόλις έτους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση, έχουν εξασφαλίσει στους τοκογλύφους και στους κερδοσκόπους ...οκταπλάσια τοκογλυφικά (!) από το σπεκουλάρισμα πάνω στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Σχόλιο του Κρητός στο ΑΝΤΙΝΕWS

και τώρα η τρόικα...χιλιάδες απολύσεις , νέοι φόροι 15 δις ευρώ...

$
0
0

Στις 15 του μηνός θα έλθει ξανά στην Πατρίδα το Εκτελεστικό Απόσπασμα των Οικονομικών Δολοφόνων ΟΝΕ-ΔΝΤ.

Όπως είπε κυβερνητικός παράγοντας στον παπαγάλο  του Κατοχικού Μνημονίου , δημοσιογράφο Χ.Κώνστα, αυτά που θα ακούσουμε τότε θα μάς κάνουν να ξεχάσουμε μονομιάς τα όσα αφορούν τις περιφερειακές εκλογές.

Εμείς σκεφτόμαστε πιο «πονηρά» όμως και λέμε ότι αν την Κυριακή η δοσιλογική κυβέρνηση  πάρει μια βροντερή απάντηση στις κάλπες , τότε τα περιθώρια της να επιβάλλει νέα μέτρα θα είναι ανύπαρκτα.

Γι αυτό ας γίνουμε εμείς οι εφιάλτες τους, μαυρίζοντας αυτούς που έφεραν το ΔΝΤ και θέλουν  να μας  τσιπαρουν μέσω της ρουφιανοκάρτα του πολίτη, λές και είμαστε μοσχάρια στη Μιννεσότα

η εικονοσύνθεση  από το περιοδικό «Επικαιρα»

η θαυμαστή επίσκεψη τού αγίου Αρσενίου στον γέροντα Παΐσιο

$
0
0

                                              parseniosfarasa.jpg

  Ήταν ημέρα των αγίων Θεοδώρων στις 21-2-1971, Ψυχοσάββατο. Είχα γράψει για πρώτη φορά τον βίο του (Αγ.Αρσενίου του Καππαδόκη) από τα στοιχεία που είχα τότε και τον διάβαζα , μη τυχόν έκανα λάθος στην μεταφραση της Φαρασιώτικης που άκουγα από τους γέρους. Ήθελε δύο ώρες ο ήλιος για να βασιλέψη , κι ενώ διάβαζα, με επισκέφθηκε ο Πατήρ Αρσένιος και όπως ο καθηγητής χαϊδεύει τον μαθητή , που έγραψε καλά το μάθημα, το ίδιο μού έκανε και αυτός. Παράλληλα με άφησε με μία ανέκφραστη γλυκύτητα και αγαλλίαση ουράνια στην καρδιά μου, που ήταν αδύνατο να την αντέξω.Έτρεχα έξω μετά στην περιοχή τού Καλυβιού μουσαν τρελλός και τον φώναζα γιατί νόμιζα ότι θα τον εύρισκα. (Ευτυχώς που δεν είχε έρθει κανένας επισκέπτης, διότι και αυτός θα ανησυχούσε και εγώ δεν θα μπορούσα να τού πώ την αιτία εκείνης της θείας τρέλλας για νατον καθησυχάσω).Άλλοτε φώναζα δυνατά «Πάτερ μου, Πάτερ μου» και άλλοτε φώναζα σιγώτερα «Θεέ μου, Θεέ μου κράτησε λίγο σφιχτά την καρδιά μου μέχρι να ιδώ τι θα απογίνη απόψε». Διότι την μεγάλη εκείνη Παραδεισένια γλυκύτητα ήταν αδύνατον να την αντέξη η πήλινη καρδιά μου αν δεν βοηθούσε ο Θεός . Όταν είχε  νυχτώσει πια και οι ελπίδες μου είχαν κοπή -γιατί νόμιζα ότι θα τον εύρισκα-κοίταζα πια στον ουρανό.Αυτό που μ΄έκανε να συμμαζευθώ στο κελλί μου ήταν , όταν θυμήθηκα την ημέρα τής Αναλήψεως τού Κυρίου.,τον  βλέπουν να χάνεται στους Ουρανούς μπροστά στα μάτια τους. Αφού μπήκα στο κελλί μου μετά , την γλυκύτητα εκείνη πάλι την ενοιωθα και στη συνέχεια τής νυκτός.Αυτό όμως με έβαλε σε λογισμούς.

Μήπως ο Καλός και Δίκαιος Θεός έστειλε τον Πατέρα Αρσένιο , για να μού εξοφλήση σ΄αυτή τη ζωή τα πέντε -έξι κομποσχοίνια που έκανα σαν καλόγηρος με αυτή την Παραδεισένια γλυκύτητα , επειδή οι αμαρτίες μου είναι πολλές και μεγάλες~Δεν ξέρω , γι ΄αυτό σας παρακαλώ, εύχεσθε για την αγάπη τού Χριστού να μέ ελεήση ο Θεός.

(γέροντος Παϊσίου- o Πατήρ Αρσένιος ο Καππαδόκης  Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος-Σουρωτή Θεσσαλονίκης -1975)

σαν μωρό παιδί στην αγκαλιά της μάνας του....

$
0
0

Επάνω σ έναν βράχο μέσα σε μιά σπηλιά ήταν ένα Εξωκκλήσι τής Παναγίας (σο Κάντσι).Οι Φαρασιώτες είχαν προεκτέινει προς τα έξω τού βράχου σανιδένιο εξώστη για ευρυχωρία.Για ν αφθάσουν μέχρι εκεί, έπρεπε να ανέβουν σαράντα σκαλοπάτια σκαλιστά στα βράχια και άλλα εκατόν είκοσι που είχαν φτιαγμένα με σανίδες.Σ΄αυτό λοιπόν το Εξωκκλήσι ο Πατήρ βγήκε λίγο στον Εξώστη.Εκεί που ακουμπούσε ξεκαρφώθηκε μιά σανίδα και ο Πατήρ έπεσε κάτω στον γκρεμό. Ένας γεωργός που τον είδε από απέναντι να πέφτη, άφησε τα βόδια του στον ζυγό και έτρεξε για να συμμαζέψη το σκορπισμένο του κορμί, όπως νόμιζε. Ο Πρόδρομος δεν είχε καταλάβει τίποτε γιατί ήταν μέσα στον Ναό και τον συγύριζε. Όταν λοιπόν  έφθασε ο  γεωργός εκεί κοντά στον γκρεμό κάτω είδε  το κορμί του Πατρός Αρσενίου ολόκληρο αλλά ακινητο και πήγε να το πιάση. Ο Πατήρ όμως είπε στον γεωργό «μη μ΄εγγίζεις δεν έχω τίποτε». Έμενε ακίνητος ο Πατήρ, όχι γιατί είχε χτυπήσει αλλά από μεγάλη συγκίνηση διότι την ώρα που έπεφτε κάτω στον γκρεμό, τον πήρε στην αγκαλιά της μια Γυναίκα, τον κατέβασε κάτω και τον άφησε.

Είχε νοιώσει τον εαυτό του, όπως έλεγε, εκείνη την ώρα, σαν να ήταν μωρό παιδί στην αγκαλιά τής μητέρας του.

Σηκώθηκε λοιπόν , μετά από την συγκίνηση εκείνη και ανέβηκε από τον γκρεμό και τα εκατόν εξήντα σκαλοπάτια , που μόνον αυτά συμπλήρωναν πενήντα μέτρα ύψος και πήγε ξανά στο εξωκκλήσι τής Παναγίας και διηγήθηκε ό,τι έγινε στον Πρόδρομο, ο οποίος ήταν αφοσιωμένος στο συγύρισμα τού ναού και δεν είχε ακόμη καταλάβει τίποτε.

Ο γεωργός επίσης πήγε μετά στα Φάρασα και το Ωμολογούσε.

(γέροντος Παϊσίου- o Πατήρ Αρσένιος ο Καππαδόκης  Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος-Σουρωτή Θεσσαλονίκης -1975)

Tην Κυριακή μαυρίζουμε το Μνημόνιο, την Δευτέρα κατεβαίνουμε στην υποδοχή της τρόικας

$
0
0

Optimized-polemos.jpg

Tην Κυριακή μαυρίζουμε το Μνημόνιο και αυτούς που θέλουν να μα ς φακελλώσουν με τον πιο χυδαίο και πρόστυχο τρόπο που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία.

Την Δευτέρα κατεβαίνουμε στην υποδοχή της τρόικας , στη  μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6μμ

Για να μη ξεχνιόμαστε !


πανηγύρι του οσίου Νείλου του Μυροβλύτη

$
0
0

stnilosrelics.jpg

To τεμάχιο αγίου λειψάνου του οσίου Νείλου του Μυροβλύτη, το οποίο βρίσκεται  στον ναό του αγίου -τον μοναδικό ενοριακό- που βρίσκεται στην περιοχή της Καλλίπολης του Πειραιά, και ο οποίος πανηγυρίζει σήμερα την  κοίμηση του τσάκωνα και αγιορείτη αγίου.

Την ακολουθία του αγίου μπορείτε να την κατεβάσετε από ΕΔΩ

Ας είναι ο μυροβλύτης άγιος βοηθός και αντιλήπτωρ σε όλους όσους τον επικαλούνται με ταπείνωση και ευλάβεια.

Άκουσε κι αποφάσισε! Μην αφήσεις την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους!

Aργεντίνος καθηγητής Οικονομικών: Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της!!!

$
0
0

Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της!!!

Αργεντινός Οικονομολόγος Καθηγητής Πανεπιστημίου: Απαλλαγείτε από τους τοκογλύφους!

Συνομιλώντας με τον μελετητή της κρίσης της Αργεντινής, οικονομολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπουένος Αϊρες, Κλαούντιο Κατς, αποκομίζει κανείς την πεποίθηση ότι υπάρχει ζωή μετά τον (οικονομικό) θάνατο. Ο Κατς ήρθε στην Αθήνα της μιζέριας, της οικονομικής ασφυξίας και της αυτομαστίγωσης για να μας θυμίσει ότι όσα ζούμε, τα έζησαν κι άλλοι. Και επιβίωσαν. Ότι μπορούμε να βγούμε από το τέλμα πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε. Οτι η οικονομία της Αργεντινής είδε άσπρη μέρα μόνον όταν σταμάτησε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι πιστωτές.Όπως η Ελλάδα σήμερα, έτσι και η Αργεντινή στα τέλη της δεκαετίας του '90 όφειλε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει. «Δεν έχετε να πληρώσετε; Δώστε μας τα πετρέλαια. Πουλήστε τις τηλεπικοινωνίες, την ύδρευση, τις αερογραμμές, τη συγκοινωνία, το φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση Μένεμ τούς τα έδωσε όλα. Και βρέθηκε η Αργεντινή στην παράδοξη κατάσταση να έχει πουλήσει τα πάντα και το χρέος της να αυξάνεται αντί να μειώνεται» λέει, χειρονομώντας ζωηρά. «Μας έστυψαν όσο μπορούσαν, το ίδιο κάνουν τώρα μ' εσάς. Ηξεραν ότι η αποπληρωμή είναι αδύνατη, αλλά η στρατηγική τους ήταν μη σκέφτεστε, δώστε».Ο Kατς είναι οικονομολόγος, αλλά θεωρεί ότι σε προβλήματα όπως αυτά, τον πρώτο λόγο έχει η πολιτική. «Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό», επισημαίνει. «Πρέπει πρώτα να ληφθεί μια θεμελιώδης πολιτική απόφαση και εν συνεχεία υπάρχουν δύο - τρεις εναλλακτικές λύσεις στο πεδίο της οικονομίας».Η απόφαση αυτή είναι ότι η χώρα σταματά να εξοφλεί τους διεθνείς πιστωτές, είτε προχωρώντας σε στάση πληρωμών, όπως η Αργεντινή, είτε αρχίζοντας λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπως το Εκουαδόρ. «Το Εκουαδόρ δημιούργησε διεθνή επιτροπή ειδικών που προχώρησε σε λογιστικό έλεγχο του χρέους και κατέληξε ότι το πραγματικό χρέος ήταν μικρότερο από το ονομαστικό χρέος», υπογραμμίζει. Ρωτώ πόσο επίπονη ήταν η στάση πληρωμών για την Αργεντινή. «Εκμεταλλευθήκαμε την περίοδο 2002-2005 για την οξυγόνωση της οικονομίας», απαντά. «Είχαμε χρήματα για τα λογικά πράγματα, για μισθούς, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, για κάποιες επενδύσεις».Το λάθος της Αργεντινής είναι ότι περίμενε έως ότου χρεοκοπήσει, δεν προχώρησε στη στάση πληρωμών οργανωμένα και συντεταγμένα. «Το πρώτο και κύριο πράγμα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει θα ήταν να αναλάβει έγκαιρα η κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Δεν μιλώ για εθνικοποίηση, μιλώ για προσωρινό πλήρη έλεγχο. Αυτό θα εμπόδιζε τη μαζική φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, που δημιούργησε πολλά προβλήματα», λέει. «Για να διαπραγματευθεί όμως μια κυβέρνηση με τις τράπεζες σε μια τέτοια στιγμή, πρέπει να βάλει στο τραπέζι το διάταγμα της εθνικοποίησής τους, ως απειλή, προκειμένου αυτές να συμφωνήσουν να δώσουν προσωρινά τον έλεγχο».Ενώ η στάση πληρωμών ήταν αναπόφευκτη, η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε τα πάντα για να την αποτρέψει , περιλαμβανομένης της δέσμευσης των καταθέσεων της μεσαίας τάξης προκειμένου να πληρωθούν οι πιστωτές. «Αυτό ήταν το μοιραίο τους λάθος, καθώς η μεσαία τάξη ενώθηκε με τους φτωχούς που είχαν αρχίσει πραγματικά να πεινάνε», λέει. Δέκα μήνες διαδηλώσεων κορυφώθηκαν στην εξέγερση της 19ης και 20ής Δεκεμβρίου 2001, που υποχρέωσε τον πρόεδρο Ντε λα Ρούα να φύγει με ελικόπτερο από το πολιορκούμενο προεδρικό μέγαρο και τον διάδοχό του να κηρύξει στάση πληρωμών και να αποσυνδέσει το πέσο από το δολάριο. Ελεγχος του ευρώ «Καμία κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της κάτι τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί από κάτω», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται και εθνικός έλεγχος της νομισματικής πολιτικής. «Συνειδητοποιείτε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ;» ερωτώ. «Μπορείτε να αποφασίσετε να μείνετε στο ευρώ, να φύγετε ή να επιλέξετε μια μέση λύση. Πρώτα οι Ελληνες θα αναλάβουν τον έλεγχο του νομίσματος που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Μετά απ' αυτό, θα μπορέσετε να συζητήσετε για το μέλλον του ευρώ με άλλους όρους».

Και η άποψή του για τις τρομακτικές αντιδράσεις που θα προέκυπταν;

«Αυτή είναι η ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού. Ότι είστε φτωχοί και εκείνοι έχουν όλη την εξουσία. Ότι εσείς δεν έχετε τίποτα και εκείνοι τα έχουν όλα. Ότι είστε ανάξιοι, διεφθαρμένοι και λοιπά. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε τη δύναμή σας και μετά να συζητήσετε μαζί τους με σωστούς όρους. Το μυστικό στην πολιτική διαμάχη είναι να ξέρεις ποιες είναι οι δυνάμεις σου».

  Ο Κατς τονίζει ότι η οικονομική διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η διαφορά ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αργεντινή, τη Βολιβία ή το Εκουαδόρ. «Όμως, όλες αυτές οι μικρές χώρες μπόρεσαν να διαπραγματευθούν με τη μεγάλη δύναμη. Στη Λατινική Αμερική δεν επαναλαμβάνουμε ό,τι λένε οι νεοφιλελεύθεροι. Είστε Ελληνες», λέει και δείχνει με πάθος την γκραβούρα του Παρθενώνα, που συμπτωματικά κρέμεται πάνω από το τραπέζι μας. Εμείς στην Αργεντινή έχουμε μόνο δύο αιώνες ιστορίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμη της ιστορίας της. ΠΗΓΗ: http://stopcartel.info

το Ισλαμαμπάντ ψηφίζει «εν Αθήναις»

η πρακτική αγάπη τού Σαμαρείτη

$
0
0

Η ΕΜΠΡΑΚΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΟΥ

Συνηθίζουν οι χριστιανοί να μιλούν για την εντολή της αγάπης, την οποία ζήτησε και ο Κύριος. Την προβάλλουν ιδίως στους κοσμικούς και αδιάφορους, αλλά και στους κατήγορους της Εκκλησίας.Με τον τρόπο αυτό θέλουν να τονίσουν την ανωτερότητα της διδασκαλίας του Χριστού.

Και ενώ περισσεύουν οι αγαπολογίες, στην πράξη συμβαίνει το αντίθετο.Δεν έχουν την αγάπη στην καρδιά τους.Δεν συγκινούνται εύκολα από τον πόνο, τη φτώχεια και τη δυστυχία των άλλων. Δεν βοηθούν ουσιαστικά.

  Οι ίδιοι θέλουν την έμπρακτη αγάπη από τους άλλους, συχνά την μεθοδεύουν κιόλας, χωρίς όμως να είναι πρόθυμοι και αυτοί να την προσφέρουν. Μιλούν για το φωτεινό παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη, αλλά οι ίδιοι ακολουθούν το παράδειγμα του ιερέα και του λευΐτη της παραβολής.... Κάθε χριστιανός, που αγωνίζεται να είναι συνειδητός στοχάζεται το παράδειγμα του καλού Σαμαρείτη και προσπαθεί να το μιμείται, όταν υπάρχουν δίπλα του αδελφοί, που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

  Διαπιστώνει ότι ο Σαμαρείτης δείχνει την αγάπη του σε έναν Ιουδαίο με συγκεκριμένες πράξεις του. Μόλις είδε τον άνθρωπο να είναι ημιθανής, τον πλησίασε και τον συμπόνεσε. Αμέσως του περιποιήθηκε τα τραύματά του, τα άλειψε με λάδι και κρασί και τα έδεσε. Στη συνέχεια τον ανέβασε στο ζώο του και τον μετέφερε στο κοντινότερο πανδοχείο, όπου τον περιποιήθηκε περισσότερο.

  Την άλλη μέρα προτού να φύγει για να συνεχίσει το ταξίδι του, πλήρωσε τον ξενοδόχο και του υποσχέθηκε ότι θα ξαναπεράσει κατά την επιστροφή του για να του πληρώσει και τα τυχόν άλλα έξοδά του.

  Όντως υπήρξε καλός ο Σαμαρείτης.

 Λεπτή ψυχή, πρακτικός και αξιοπρεπής.

 Η αγάπη του προς τον πλησίον ήταν έμπρακτη και σωτήρια.

Αυτό είναι το μεγάλο μάθημα, που μας έδωσε.

π. Διονύσιος Τάτσης

ο άγιος γέροντας Ελπίδιος , αδελφός του ιερομάρτυρος Φιλουμένου

$
0
0
Όταν αρρώστησε ο Γέροντας και τον κατέβασαν στην Αθήνα, είχε αφήσει εντολή να τον πάρουν στο Άγιο Όρος, μετά το θάνατο του. Τελικώς, είχε πολλή θαλασσοταραχή και δεν μπορούσε να προσαράξει το καράβι και τον έθαψαν κάτω στην Αθήνα. Τώρα ήλθαν  να  τον  ξεθάψουν  και  δεν  δέχονται  οι  μοναχές  ενός μοναστηριού όπου εξομολογούσε. Τον είχαν Γέροντα τους. Λένε ότι το σώμα του είναι άσηπτο και κάνει θαύματα. Ακούστε ένα θαύμα το οποίον είναι και το τελευταίο της επίγειας ζωής του. Ήταν σε κώμα. Κώμα αφανές. Δεν είχε καθόλου κινήσεις. Ήταν ήρεμος. Κι ενώ ήταν αναίσθητος, φαινομενικά (με διαβεβαίωση γιατρού), έκανε  την ευχή. Είχε  ένα κομποσχοινάκι  και το 'παίζε. Οπότε κατέβηκε ο νυν ηγούμενος, ο Εφραίμ, να πάρει την ευχή του, όταν έμαθε ότι πεθαίνει. Πήγε και λέει: «την ευχή Γέροντα», «όχι είναι κλινικά νεκρός, σε κώμα, δεν αισθάνεται τίποτα», λέει ο γιατρός. Λέει ο ηγούμενος: «δεν νομίζω». Και παίρνει το κομποσχοίνι, του το αφαιρεί και τότε ανοίγει τα μάτια, απλώνει το χέρι και παίρνει το κομποσχοίνι, χωρίς να πει τίποτα.

Ο Ιησούς: ο καλός και αγαθός Σαμαρείτης της αγάπης

$
0
0

kalossamaritis.jpg

Ογδόη Κυριακή του Λουκά (Κεφ. ι', 25-37) σήμερα, αγαπητοί, και μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου, ενός εκ των δώδεκα. Ο Ιησούς μας είπε την παραβολή του καλού Σαμαρείτου, που είναι ο Ιδιος. Καλός Σαμαρείτης είναι ο Χριστός μας, ο οποίος μας πήρε πάνω Του, τα έδωσε όλα και πέθανε και ανέστη για μας. Και μας προσφέρει συνεχώς τα πάντα μέχρι που να μας βάλει στην αιώνια ζωή και κει θα είναι πια η μοναδική και ατελεύτητη χαρά και αγαλλίασή μας.

Καθώς ανέβαινε ο Ιησούς από τη Γαλιλαία στα Ιεροσόλυμα, είχε καθίσει σε κάποιο μέρος και μιλούσε στους μαθητάς και στον λαό. Κάποια στιγμή, ένας Νομοδιδάσκαλος σηκώθηκε και Τον ερώτησε τι να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Και το 'κανε αυτό με κακή πρόθεση, για να Τον φέρει, τάχα, σε δύσκολη θέση και να Του δείξει πως δεν γνώριζε τον Νόμο. Και ο Ιησούς τού είπε: «Εσύ είσαι νομοδιδάσκαλος. Πώς διαβάζεις και πώς καταλαβαίνεις τον νόμο; Τι λέει ο νόμος του Θεού;».

Και του είπε: «Να αγαπάς τον Θεό μ' όλη σου την ύπαρξη και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου». Και ο Ιησούς τού λέει: «Μπράβο! Ετσι να κάνεις, και θα μπεις στην αιώνια ζωή».

Αυτός όμως δυσκολεύτηκε λίγο γιατί είχε ρωτήσει το αυτονόητο. Και Του λέει στη συνέχεια: «Ποιος είναι ο πλησίον;». Και ο Ιησούς είπε την παραβολή του καλού Σαμαρείτου. Ενας άνθρωπος -Ιουδαίος φυσικά- κατέβαινε από την Ιερουσαλήμ στην Ιεριχώ και έπεσε σε ενέδρα ληστών. Τον γύμνωσαν, τον πλήγωσαν και τον άφη- σαν μισοπεθαμένον. Πέρασε από κει ένας ιερεύς, τον είδε και άλλαξε δρόμο. Και ένας Λευίτης το ίδιο. Ενας Σαμαρείτης, όμως, ήλθε επάνω του, τον εσπλαχνίσθη και τον εφρόντισε. Του απολύμανε και του επούλωσε τις πληγές, βάνοντας λάδι και κρασί, και τον ανέβασε στο ζώο του. Τον πήγε στο πανδοχείο, τον εφρόντισε εκεί.

 Δηλαδή, λένε οι εξηγητές, έσκισε μέρος απ' τα ρούχα του και τον ενέδυσε και ύστερα έμεινε μαζί του. Και την άλλη μέρα πήγε στον πανδοχέα, του 'δωσε δύο δηνάρια -μεγάλο ποσόν για την εποχή εκείνη- και του είπε: «Φρόντισέ τον, και 'γω, επιστρέφοντας για την πατρίδα μου, ό,τι ξοδέψεις παραπάνω θα σ' το δώσω». Και ρώτησε στη συνέχεια ο Ιησούς τον νομοδιδάσκαλο: «Ποιος είναι ο πλησίον από τους τρεις;». Και κείνος, μη θέλοντας να πει ούτε το όνομα των Σαμαρειτών, λέει: «Ο ποιήσας το έλεος μετ' αυτού».

  Αυτός που έκανε την ευσπλαχνία. «Ε», του λέει ο Ιησούς, «πορεύου και συ ποίει ομοίως».

 Η παραβολή αυτή του καλού Σαμαρείτου είναι συγκλονιστική. Δεν μπορούσε κανείς να βοηθήσει τον άνθρωπο, αφού έπεσε, ούτε ο ιερεύς, ούτε ο Λευίτης, «ούτε άγγελος, ούτε άνθρωπος», όπως λέει στον Ησαΐα τον προφήτη, «αλλά αυτός ο Κύριος». Ηλθε, λοιπόν, ο Κύριος όχι από τη Σαμάρεια αλλά από τη Μαρία την Παρθένο και από το Πνεύμα το Αγιο, και μας πήρε επάνω Του και μας έσωσε.

  Και αυτό, κάθε φορά που το ακούμε στην παραβολή, μας συγκλονίζει, μας γεμίζει και χαρά και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο και στο έργο του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. Εκείνο που απομένει σε μας και χρειάζεται να κάνωμε είναι να Τον αγαπάμε μ' όλη μας την ψυχή και μ' όλη μας την καρδιά, διότι ο Ιησούς είναι η πρώτη και η στερνή μας αγάπη.

  Και στο όνομά Του να διακονούμε τον πλησίον, τον κάθε άνθρωπο, γιατί πλησίον σημαίνει και είναι αυτός ο οποίος έγινε από το ίδιο χώμα και από την ίδια δημιουργική πνοή. Πλησίον είναι ο κάθε άνθρωπος και ο Χριστός μας εν ετέρα μορφή.

Ας το 'χουμε υπόψη μας αυτό. Θα μας κάνει καλό.

Καλό Σαρανταήμερο να περάσουμε και Καλά Χριστούγεννα να μας έρθουν.

(Του Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη Το κήρυγμα της Κυριακής)


3 εκ. ευρώ μπαξίσι στον εαυτό τους οι εθνοπατέρες

$
0
0

Optimized-ktinos.jpg

3 εκατομμύρια ευρώ είναι οι πρόσθετες αμοιβές που λαμβάνουν οι εθνοπατέρες του κατοχικού Κυνοβουλίου από τις τρεις εξεταστικές επιτροπές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο.

Τρείς επιτροπές για Bατοπεδίου, Siemens και δομημένα ομόλογα

Αυτό ανακοίνωσαν κοινοβουλευτικοί συντάκτες και εξ αυτού του απλου γεγονότος αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως οι κύριοι που μάς κυβερνούν δεν έχουν καμμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα του μέσου Έλληνα.

Ζουν σαν Κροίσοι σε καιρό ΔΝΤ, σαν τους παλιους δοσίλογους τής πρώτης γερμανικής Κατοχής οι οποίοι έπιναν το αίμα των Ελλήνων.

Μετά και από αυτό,  το σύνθημα «Να καεί να καεί το bordello η Βουλή»  μοιάζει σαν προαπαιτούμενο για τη σωτηρία της Πατρίδας, χρονιάρα μέρα ....

η Μνημειώδης «Θρησκευτική και Ηθική εγκυκλοπαίδεια» στο διαδίκτυο

$
0
0
Θρησκευτική και Ηθική εγκυκλοπαίδεια
Εκδότης Αθ. Μαρτίνος, Αθήναι : 1962-1968.

Φτου στους εφιάλτες μας !Φτου και στους προστάτες τους πολιτικούς !

$
0
0

                    

Ούτε σύμμαχοι, ούτε εταίροι μας είναι οι Γερμανοί. Ούτε ήταν ούτε θα γίνουν ποτέ.

Δεν ξέρω για τον λαό, δεν έζησα, δεν τους ξέρω, δεν μπορώ να πω ...;

Η ηγεσία τους όμως διαχρονικά είναι ένα απίστευτο συνοθύλευμα από ανθρώπους ολοκληρωτικής και ιμπεριαλιστικής νοοτροπίας, που μπροστά τους ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι τρόφιμος νηπιαγωγείου.

Υπάρχει ελπίδα για την Οικονομία ;

$
0
0

Υπάρχει ελπίδα για την Οικονομία ;

Aν θέλετε να μάθετε τι πραγματικά παίζεται, νομίζω πως αυτή είναι Η εκπομπή για να ενημερωθείτε με ακρίβεια

To ... ευαγγέλιο του βολέματος

$
0
0

Έχουν κάνει άλλο ευαγγέλιο

                        

Άλλα ό Χριστός αναπαύεται εκεί πού υπάρχει ή αρχοντιά, τό πνεύμα της θυσίας, τό αθόρυβο, ή αφάνεια.
- Όταν, Γέροντα, βλέπης τόν άλλον νά δυσκολεύεται, δέν πρέπει νά βοηθήσης, όπως καί  νά είσαι; - Μά βέβαια! Άλλα έχω παρατηρήσει ότι έχει καλλιεργηθή ένα κοσμικό φρόνημα σε πολλούς πνευματικούς ανθρώπους. Έχουν κάνει ένα δικό τους κοσμικό ευαγγέλιο, ένα ευαγγέλιο στα μέτρα τους, και σου λένε: Ό Χριστιανός πρέπει νά έχη την αξιοπρέπεια του  δεν πρέπει νά φανή, κατά κάποιον τρόπο, κορόιδο³.
Τά αντιμετωπίζουν δηλαδή όλα μέ μιά κοσμική λογική και δικαιοσύνη. Αυτό τό δικαιούμαι, σού λέει, δέν τόν αδικώ δεν θέλω νά μέ άδικη!. Νά έχη εν τω μεταξύ και αναπαυμένο τόν λογισμό του ότι έχει δίκαιο.
Και βλέπεις σέ έναν τέτοιον άνθρωπο όλα τά δικαιώματα τά κοσμικά. Φιλότιμο δέν έχει, θυσία δέν έχει, τίποτε δέν έχει, δικό του ευαγγέλιο έφτιαξε και δέν έχει καμμιά συγγένεια μέ τόν Θεό.
Έμ, πώς θά τόν επισκίαση μετά ή θεία Χάρις;
Όταν υπηρετούσα τήν θητεία μου, ήταν ένας ασυρματιστής στην αεροπορία πού ερχόταν στην μονάδα μας και έπαιρνε τά σήματα. Είχαμε σχέσεις, θεολόγος ήταν, έκανε καί κηρύγματα. Όλοι όμως Ιησουίτη τόν έλεγαν, γιατί, όχι μόνο μιά  θυσία δέν έκανε, αλλά ούτε μιά μικρή εξυπηρέτηση.
Καμμιά φορά τού έλεγα: Αφού πάς πού πάς στο αεροδρόμιο, σέ παρακαλώ, δώσε καί αυτά τά σήματα τού τάδε. Όχι, έλεγε, εγώ έφερα τά δικά μου, καί αυτός νά πάη τά δικά του, καί έτσι άνέπαυε τόν λογισμό του ότι δέν αδίκησε τόν άλλον.
Μά, αφού ό Χριστός δέν λέει απλώς: άν σέ παρακάλεση κάποιος νά πάς ένα μίλι, πήγαινε δύο, άλλα λέει: άν σέ άγγαρέψη ένα μίλι, πήγαινε δύο. Ή δέν λέει: άν σού ζητήση τόν χιτώνα, δώσε και τό ιμάτιο, άλλα αν σού αφαίρεση τον χιτώνα, δώσε και τό ιμάτιο.
Νά τό λέη ό Χριστός αυτό και ό άλλος, ενώ θεωρεί τον εαυτό του πνευματικό άνθρωπο, νά λέη: Έγώ έφερα τά δικά μου, και αυτός νά πάη τά δικά του; Είναι σάν νά λέη δηλαδή: κορόιδο είμαι νά μου ζήτηση ένα μίλι και νά πάω δύο;. 'Έμ, πώς θά πλησίαση ή  Χάρις του Θεού σέ έναν τέτοιον άνθρωπο; Ένώ, όταν κανείς έφαρμόζη τό γραφικό χωρίο καί, άμα τον άγγαρεύουν ένα μίλι, πηγαίνη πιο πέρα, μετά εργάζεται ό Χριστός καί αλλοιώνεται πνευματικά ό άλλος πού τον άγγάρεψε καί προβληματίζεται: Βρέ, κοίταξε, λέει, έγώ τον άγγάρεψα ένα μίλι καί αυτός πήγε πιό πέρα! Τόση καλωσύνη!.
Έάν είχε καί ό Χριστός αυτήν την κοσμική λογική πού έχουν σήμερα πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, δεν θά άφηνε τόν ουράνιο Θρόνο Του, γιά νά κατεβή στην γή, νά ταλαιπωρηθή καί νά σταυρωθή άπό μας τους ελεεινούς ανθρώπους.
Μέσα όμως στην κατ' άνθρωπο αυτήν αποτυχία Του ήταν κρυμμένη ή σωτηρία όλων των ανθρώπων. 'Αλλά τί τράβηξε, γιά νά μας σώση! Μέχρι νά Του δίνουν σφαλιάρες καί νά Του λένε: Προφήτευσε ποιος σέ χτύπησε!. Έπαιζαν  δηλαδή οι Εβραίοι μέ τόν Χριστό. Έγώ ξέρεις πόσο λυπόμουνα, όταν ήμουν μικρός καί έβλεπα τά παιδιά νά παίζουν τό μπίζ; Άντε τώρα νά παίζουν αυτό τό παιχνίδι μέ τόν Χριστό!...
Προφήτευσε ποιος σέ χτύπησε!... Πάμ!. Ώ, φοβερό! Καί εμείς ζητάμε έναν Χριστιανισμό χωρίς σταύρωση, αλλά απευθείας ανάσταση.
Κάνουμε έναν Χριστιανισμό, έναν Μοναχισμό, όπως τόν θέλουμε. Δεν θέλουμε νά στερηθούμε τίποτε. Γιά νά ζήσουμε όμως τά υπερφυσικά, πρέπει νά ζήσουμε υπερφυσικά.
Γ.ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Viewing all 1024 articles
Browse latest View live




Latest Images