Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Μ'αρέσουν οι νύχτεςμετά από μια ταραχώδη μέρα,το αίμα να καταλαγιάζειοι αισθήσεις να ακινητούν σιγά - σιγάνα απολαμβάνεις την κατάπαυσημε αγάπη να μνημονεύεις τους λυπήσαντες,ο παροργισμός να έχει εξατμιστείπριν σβήσει το φως.Μοναχού Χ.ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 52 | newer

  0 0

  GIORTITON ZOON.jpg

  - Γέροντα, ό Χριστός χωράει σέ όλες τις καρδιές;

  -Ό Χριστός χωράει, οί άνθρωποι δέν Τον χωράνε, γιατί δέν προσπαθούν νά διορθωθούν. Γιά νά χωρέση ό Χριστός μέσα μας, πρέπει νά καθαρίση ή καρδιά. Καρδίαν καθαράν κτίσον εν έμοί, ό Θεός.... -

  Γέροντα, γιατί τά άγρια ζώα δέν πειράζουν τους Αγίους;

  - Αφού ημερεύουν οί άνθρωποι, ημερεύουν και τά άγρια ζώα και αναγνωρίζουν ότι ό άνθρωπος είναι αφεντικό τους. Στον Παράδεισο, πριν από την πτώση, τά άγρια θηρία έγλειφαν τους Πρωτοπλάστους μέ ευλάβεια, αλλά μετά την πτώση πήγαιναν νά τους ξεσκίσουν.

  Όταν ένας άνθρωπος επανέρχεται στην προπτωτικη κατάσταση, τά ζώα τον αναγνωρίζουν πάλι γιά αφεντικό. Σήμερα όμως βλέπεις ανθρώπους πού είναι χειρότεροι από τά άγρια θηρία, χει ρότεροι άπό τά φίδια. Εκμεταλλεύονται απροστάτευτα παιδιά, τους παίρνουν τά χρήματα καί, όταν έρχωνται σέ δύσκολη θέση, τά ενοχοποιούν, καλούν τήν αστυνομία, τά πηγαίνουν και στό ψυχιατρείο.

  Γι' αυτό τόν 147ο Ψαλμό πού διάβαζε ό Άγιος Αρσένιος ό Καππαδόκης, για νά ημερέψουν τα άγρια ζώα και νά μήν κάνουν κακό στους ανθρώπους, τον διαβάζω, για νά ημερέψουν οι άνθρωποι και νά μήν κάνουν κακό στους συνανθρώπους τους και στά ζώα.

  (Η εικονογράφηση είναι του διάσημου  αιθίοπα αγιογράφου Jembere Hailu από τον κοπτικό ναό του Αγ.Γεωργίου στην Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.Εικονίζεται η συμφιλίωση των ζώων κατά την προφητεία του προφήτη Ησαΐα)

  0 0

  Γερόντισσα , τι ήταν εκείνο, σε όλες τις χώρες που πήγατε, που ζητάγανε περισσότερο οι άνθρωποι;

           leperindia.jpg

  Αυτό που ζητούν περισσότερο οι άνθρωποι είναι ένα χαμόγελο, κι ένα άγγιγμα τού χερού κι ένα δάκρυ.Τίποτε άλλο.Όταν πας κατευθείαν στον άνθρωπο και τον αισθανθείς γι΄αδέλφι, ό,τι να τού κάνεις θα είναι εντάξει. Μπορεί να γυρεύει μαγειρική...μπορεί να γυρεύει πλύσιμο...Σ΄ένα λεπροκομείο που δούλευα έπλενα κάθε πρωί εκατό πουκάμισα επιδή έπρεπε γερός (υγιής)  να πλένει τους γερούς.

  Κι άλλοι σού έλεγαν  «Εσύ; Μορφωμένος άνθρωπος και...Ευρωπαία, να κάνεις τέτοια; Μα αυτά... είναι για τους... εντοπίους»...Μάλιστα»

  Γερόντισσα Γαβριηλία -Αγιος Ανδρέας πατησίων ,Αθήνα, 15/2/89

  (Ασκητική της Αγάπης, σελ 330 έκδοση Γ. Στη φωτογραφία εικονίζεται εθελόντρια από τη Δύση να κρατά το ακρωτηριασμένο χέρι ενός λεπρού σε λεπροκομείο της Ινδίας)


  0 0

  These effects are incomparably more violent in the case of meat. It has an extremely fattening effect on the flesh, it causes a special corpulency, and heats the blood. The vapors and gases it produces are very oppressive to the brain. For this reason it is not used at all by monks. It is the prerogative of people living in the world who are always engaged in hard physical labor. But even for them the constant use of meat is harmful.

  "What!" at this point would-be wiseacres exclaim, "Meat is allowed man by God, and do you forbid its use?" To this we reply in the words of the Apostle, "All things are lawful for me, but not all things are helpful. All things are lawful for me, but not all things edify" (1 Cor. 10, 23). We decline from the use of meat not because we regard it as unclean but because it produces a special corpulence in our whole constitution and hinders spiritual progress.


  0 0

  Η φαρμακοβιομηχανία και η βιομηχανία ιατρικών υλικών έχει κατορθώσει, μέσω κατάλληλων δημοσιευμάτων και δημόσιων σχέσεων, να θεωρείται και από τους ασφαλισμένους σαν το θύμα του κράτους των διοικήσεων νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων υγείας. Εχει κατορθώσει να πείσει ότι κράτος και ασφαλιστικοί φορείς χρωστάνε μεγάλα ποσά, και αυτό από χρόνια. Και πράγματι έτσι είναι. Ομως αυτή είναι λιγότερο από τη μισή αλήθεια. Η βιομηχανία ιατρικών υλικών και φαρμάκων αποσιωπά ορισμένα κοινά μυστικά.

  Του Ι. ΣΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τ.αναπλ.καθηγητή Φαρμακολογίας στο Π.Αθηνών

  0 0

  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΎΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΛΑΠΤΙΚΩΝ Η ΆΧΡΗΣΤΩΝ.

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΤΟΥ Ε-ΓΚΛΟΜΠ-ΙΟΝ.


  0 0

           

  Ενα παιδί 3,5 ετών με σχισμένα ρούχα, βαριά χτυπήματα στο σώμα, αιμόφυρτο. Σε μια από τις «δύσκολες» πλατείες της Αθήνας, όπου διανυκτερεύουν οικογένειες άστεγων Αφγανών. Οι γονείς ξυπνούν από τις φωνές και τα κλάματα του παιδιού. Σοκαρισμένος ο πατέρας ειδοποιεί τον Μοχαμαντί Γιουνούς, πρόεδρο του Συλλόγου Αφγανών και εκπρόσωπο στο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώνεται σεξουαλική κακοποίηση. Το παιδί μιλά για έναν εύσωμο κύριο, που τον πήγε σε κοντινό θάμνο ενώ η υπόλοιπη οικογένεια κοιμόταν, το φίμωσε, το χτύπαγε δυνατά. Δεν θυμάται τίποτε άλλο...


  0 0

  Ότι θα φτάσουμε να ζήσουμε τα τελευταία χρόνια της Αποκάλυψης δεν το περιμέναμε...Κι ακόμα παραμένει έντονη η αίσθηση του ξαφνιάσματος με το άκουσμα της παρακάτω είδησης.

  Σήμερα, λοιπόν, στο Δελτίο Ειδήσεων του Αλφα μεταδόθηκε, για μιά ακόμη φορά, η πληροφορία πως εντός του 2011 θα αποδοθεί σε κάθε πολίτη ένας μοναδικός αριθμός,  καταγεγραμμένος σε κάρτα με τη μορφή barcode με την οποία θα γίνονται υποχρεωτικά όλες οι αγορές από το νέο έτος.

  Δηλαδή όποιος δεν έχει μια τέτοια κάρτα , δε θα μπορεί ούτε να αγοράσει , ούτε να πωλήσει οτιδήποτε.Ούτε καν να προμηθευθεί τρόφιμα για την επιβίωση του. Η πρόφαση που επικαλούνται οι κυβερνητικοί είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Φαίνεται όμως από την εξέλιξη των πραγμάτων πως  το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν ήρθαν ως κατοχική δύναμη μόνο για τα οικονομικά θέματα. Η εικόνα που δίνεται είναι ότι ήρθαν για να διαλύσουν σε ελάχιστο χρόνο τον πολιτισμό της Ρωμιοσύνης.

  Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο.Η καμπάνα χτυπά για εμάς.Τι  θα κάνουμε σύντροφοι;

  Θα υποταχθούμε και θα δεχτούμε να γίνουμε νούμερα στα τεφτέρια του ΔΝΤ ή θα δηλώσουμε αντιρρησίες ρωμέικης συνείδησης, θα εφαρμόσουμε την πολιτική ανυπακοής των αγίων μαρτύρων αλλά και άλλων κορυφαίων μορφών της ιστορίας της ανθρωπότητας , και θα παλέψουμε να διώξουμε το Δ Ράιχ με κάθε κόστος;

                                     barcode_tattoo_34.jpg

  «Ατομική κάρτα με barcode θα προμηθεύσει το υπουργείο Οικονομικών κάθε φορολογούμενο για να περνά τις αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η απεμπλοκή των φορολογουμένων από τη χαρτούρα των αποδείξεων κάθε χρόνου και να μπλοκάρει περιπτώσεις αποδείξεων μαϊμού και του «ρεφενέ» αποδείξεων μεταξύ φορολογουμένων. ε τους bar codes οι φορολογούμενοι θα αναγνωρίζονται ως συναλλασσόμενοι από τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου και θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αποδείξεων. Στην περίπτωση αυτή, η αποστολή των στοιχείων θα γίνεται από την επιχείρηση.» (Ελευθεροτυπία)

  ««Μετά τον ΑΦΜ οι φορολογούμενοι αποκτούν και  barcode που θα τον χρησιμοποιούν στις αγορές τους. Πρόκειται, για έναν από τους τρόπους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων των αποδείξεων που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

  ....

  Κάθε φορολογούμενος θα αποκτήσει ένα «μοναδικό αριθμό συναλλασσόμενου», που θα έχει τη μορφή γραμμωτού κωδικού (bar code). Για να λάβει τον bar code ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στο Τaxisnet. Μέσω του bar code θα συσχετίζεται αυτόματα κάθε συναλλαγή του φορολογούμενου με τον ΑΦΜ του. Για το σκοπό αυτό σε όλες τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων θα ενσωματωθεί σύστημα καταγραφής συναλλαγών.

  Με την πραγματοποίηση της συναλλαγής, το σύστημα καταγραφής της ταμειακής μηχανής, με ειδικό μηχάνημα scanner θα «σαρώνει» τον bar code του πελάτη και θα καταγράφει τα στοιχεία του μαζί με τα λοιπά στοιχεία της συναλλαγής. Στη συνέχεια, τα στοιχεία της συναλλαγής, στα οποία θα περιλαμβάνονται και τα στοιχεία του πελάτη, θα αποστέλλονται αυτόματα από την ταμειακή μηχανή στη ΓΓΠΣ και θα περνάνε στην ηλεκτρονική «μερίδα» του.

  Για να είναι δυνατή η «σάρωση» του bar code από το σύστημα της ταμειακής μηχανής, ο πελάτης θα πρέπει να φέρει μαζί του τον bar code εκτυπωμένο σε έντυπο ή να τον έχει αποθηκευμένο σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό του. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, της καταγραφής και αποστολής των στοιχείων θα εκδίδεται η απόδειξη, πάνω στην οποία θα τυπώνεται κείμενο το οποίο θα αναγράφει «Καταχωρίσθηκε ηλεκτρονικά-δεν υποβάλλεται», ώστε ο φορολογούμενος να ξέρει ότι δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλει ο ίδιος την απόδειξη.» (Ημερησία)

  Οι συμπτώσεις των τεκταινομένων με το παρακάτω κείμενο που εγράφη  2000 χρόνια πρίν, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

  Aποκάλυψις του Ιωάννου κεφάλαιο 13

  «Παρασύρει δε και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον και να υποταχθούν στο θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα στο δέξι των χέρι και εις τα μέτωπά των, όπως γίνεται με τους δούλους, (δια να διαλαλούν έτσι την ισόβιον υποταγήν των στο θηρίον).

  Και δια να θλίψη και ταλαιπωρήση τους Χριστιανούς, πειθαναγκάζει, κανείς να μη ημπορή να αγοράση η να πωλήση, εκτός εκείνων που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου, η οποία σφραγίς είναι το όνομα του θηρίου η ο αριθμός, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του.»

  Τυχαίο; Δε νομίζω....


  0 0

  Από  11-13 Νοεμ. 2005 πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας 2ο  Συνέδριο των Ομοιοπαθητικών ΓιατρώνΙΙ Συνέδριο Ομοιοπαθητικής για τα 250 χρόνια του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Σάμουελ Χάνεμαν και την 70η επέτειο της λειτουργίας της Ομοιοπαθητικής Σχολής του Κιέβου .

    Μεταξύ των οργανωτών - Ένωση ομοιοπαθητικών  της Ουκρανίας , το  Ινστιτούτο Ομοιοπαθητικής (Κίεβο) και το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, 

  Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι  από 250 γιατροί  από όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας,  απόφοιτοι της ομοιοπαθητικής σχολής του Κιέβου  σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

  Επίτιμοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου ήταν ο γάλλος ομοιοπαθητικός Didier Granzhorzh και ο συνάδελφός του κ. Jean-Louis Audet.

                       

   Στο συνέδριο ως εκπροσωπος του Μητροπολίτη Κιέβου Βλαδιμήρου παρέστη ο  Αρχιμανδρίτης Ιλάριος (φωτογραφία)  από το μοναστήρι της  Λαύρας του Κιέβου (Κιεβο-Πετσέρσγκαγια) . Ο αρχιμανδρίτης Ιλάριος απένειμε το παράσημο   τού Αγίου Αγαπητού,της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τού Πατριαρχείου Μόσχας (3ης Τάξεως) για την μακροχρόνιο Ιατρική τους προσφορά:

  111.jpg

  (από αριστερά προς τα δεξιά της φωτογραφίας)

  στις

  Τατιάνα Πόποβα Ντεμιάνοβνα (γ.1930 , κόρη του διάσημου ομοιοπαθητικού Δαμιανού Βλαντιμίροβιτς Ποπόβ, χειρουργού και διευθύντριας από το 1996 του Κέντρου Ομοιοπαθητικής του Κιέβου, με εμπειρία άνω των 50 ετών στην Ομοιοπαθητική)

  Ζόγια Ντεργκάτσεβα Νικολάεβνα   (Κίεβο,απόφοίτησε από το Παιδιατρικό Τμήμα της Κρατικής Ιατρικής  Σχολής του Ντόνετς το 1981, ομοιοπαθητική εκπαίδευση το 1990 στην Μόσχα, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Ομοιοπαθητικής του Κιέβου)

  Τατιάνα Κούλινιτς Εντουάρντοβνα. (Ντιεπροπετρόφσκ, απόφοιτος του παιδιατρικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής τού Ντιεπροπετρόφσκ  το 1975, Ομοιοπαθητική Εκπαίδευση στη Μόσχα το 1991, μέλος της Ενώσεως Ομοιοπαθητικών της Ουκρανίας από το 1999)

  Μαρία Κούτσακ Μιχαήλοβνα (πρόεδρος της επαρχιακής Ένωσης Ομοιοπαθητικών του Τσέρνοβτσυ, παιδίατρος αποφοίτησε από τις σπουδές Παιδιατρικής το 1982 από τον Παν.του Τσέρνοβτσυ, απόφοιτος της σχολής Ομοιοπαθητικής του Κιέβου 1994)

  Ναταλία Σκόντα Ουλιάνοβα (Ούζγκοροντ-μέλος της Διεθνούς Λίγκας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής LMHI)

  Η σελίδα του Συνεδρίου


  0 0

  earth_on_hand.jpg

  Κύττα τη γή μας.Πόσο όμορφη είναι!

  Κι αυτό παρά το γεγονός πως εξαιτίας μας δέχτηκε κι αυτή την κατάρα και μαζί με ό,τι έχει επάνω της «συστενάζει και συνωδίνει»  μαζι με την πεπτωκυία φύση μας και «αποκαραδοκεί » και περιμένει ανυπόμονα κι αυτή «την αποκάλυψιν των υιών τού Θεού»  (Ρωμ.η 19-22).

  Εμείς συνήθως βλέπουμε όσα φαίνονται

  Όταν όμως το βλέμμα γίνει πιο οξύ με τη Χάρη τού Πνεύματος , όταν η σκέψη γίνει πιο ουράνια με την αλλοίωσιν της Δεξιάς τού Υψίστου (Ψαλμ 76 ,10) ,όταν η καρδιά θερμανθή από «θείαν αγάπησιν» για την Παναγία μας θα την ανακαλύπτει παντού. Παντούς Ναι παντού!Και θα ιδείς πώς! Αναρωτιέμαι φορές φορές «επί τίνος οι κρίκοι της γής πεπήγασι;» (Ιωβ, λη 6) Πού στηρίζεται η γή; Πού είναι το θεμέλιο της;

  Δεν δυσκολεύομαι να το βρω εκεί που οι άνθρωποι δεν το φαντάζονται.

  Μού το ψιθυρίζει μυστικά ο ιερός υμνωδός«χαίρε γης το θεμέλιον»

  Γιατί αυτη βαστάζει τον βαστάζοντα πάντα. Επομένως και την γή.

  Να αυτό που ζητούσα!

  π.Ευσέβιος Βίττης


  0 0

  Ο Χριστός μάς συγχωράει τα πάντα και ζητεί να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στους αδερφούς μας

                                parablewidow.JPG

  Ενδέκατη Κυριακή του Ματθαίου σήμερα, αγαπητοί. Ο Χριστός μιλάει στους μαθητές και αποστόλους Του για τη συγγνώμη. Τη συγγνώμη που δίνει ο Θεός στους ανθρώπους και οι άνθρωποι στους συνανθρώπους τους. Κι αυτό μας το δίνει καλύτερα με την ακόλουθη παραβολή. Ηταν ένας βασιλιάς που θέλησε να λογαριαστεί με τους φοροεισπράκτορές του. Και ενώ του έδιναν λογαριασμό, του έφεραν έναν φοροεισπράκτορα που όφειλε μύρια τάλαντα - μεγάλο ποσό και υπερβολικό. Εκείνος όμως έπεσε στα πόδια του και τον παρακάλεσε να τον περιμένει, γιατί ο βασιλιάς έδωσε διαταγή εν τω μεταξύ να τον κλείσουν στη φυλακή και να πουλήσουν τα παιδιά του, τη γυναίκα του και τα υποστατικά του για να ξεπληρωθεί το χρέος. Οταν όμως είδε τον δούλο του να πέφτει στα πόδια και να τον παρακαλεί, εκείνος, αφού τον είχε καταφοβίσει, όχι μόνο δεν τον έβαλε στη φυλακή, όχι μόνο δεν του έδωσε περιθώρια χρόνου, αλλά του χάρισε και το χρέος.  Αυτός είναι ο Θεός μας, στον οποίο χρωστάμε τα πάντα, και αμαρτάνομε συνεχώς και Τον προσβάλλουμε και Τον στενοχωρούμε. Κι Εκείνος, αντί να μας κλείσει στην κόλαση και στη φυλακή, αντί να μας τιμωρήσει -το κάνει κάποιες φορές, παιδαγωγικά, βέβαια-, τι κάνει; Μας συγχωράει, μας αγκαλιάζει, αγκαλιάζει τον ένοχο, αγκαλιάζει τον αμαρτωλό, συγχωράει τον φταίχτη και δείχνει άμεσα καλοσύνη και στοργή στον κάθε ανθρωπάκο, εις τρόπον ώστε να αφήνει άφωνα τα σύμπαντα και κατάπληκτο τον μέγα εχθρό της ανθρωπότητας και εναντιούμενο στον Θεό Σατανά.  Εμείς, όμως, δεν καταλαβαίνομε αυτή τη φιλανθρωπία και την αγάπη και την καλοσύνη και τη συγγνώμη του Θεού, και γι' αυτό δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Το λέει στη συνέχεια η παραβολή.  Ο φοροεισπράκτορας εκείνος, ο οικονομικός υπουργός -θα λέγαμε- του βασιλέως, βγήκε γεμάτος χαρά που του χάρισε ο αφέντης την οφειλή. Και αντί να είναι φιλεύσπλαχνος και καλοσυνάτος, τρέχει ευθύς αμέσως και βρίσκει έναν συνάδελφό του, έναν σύνδουλό του, όπως λέει το Ευαγγέλιο, τον σταματάει, τον πιάνει από τον λαιμό και του λέει - αυτός του όφειλε 100 δηνάρια, ένα ασήμαντο ποσό: «Να μου δώσεις αμέσως αυτό που μου οφείλεις», χωρίς να ξέρει και πόσο είναι, «γιατί αλλιώς θα σε βάλω στη φυλακή».  Το ίδιο δεν κάνομε και μεις; Μας συγχωράει ο Θεός τα πάντα και δεν συγχωράμε το παραμικρό στον άλλον, γιατί, όπως είπαμε και πριν, δεν έχουμε αισθανθεί τη συγγνώμη του Θεού. Αμα την αισθανθούμε, γινόμαστε τόσο απαλοί και τόσο συγχωρητικοί, που συγχωρούμε τα πάντα εβδομηκοντάκις επτά, δηλαδή απεριορίστως, στους αδελφούς μας. Το είδανε αυτό οι άλλοι σύνδουλοι και στενοχωρήθηκαν πολύ. Και πήγαν στον βασιλιά και διηγήθηκαν το συμβάν. Εκείνος τον κάλεσε, τον μάλωσε τώρα και του είπε μιλώντας λογικά: «Εγώ σου χάρισα την οφειλή. Δεν όφειλες και συ, σύμφωνα με τον λόγο της ισότητας, τουλάχιστον, και της λογικής να χαρίσεις στον σύνδουλό σου αυτό που σου όφειλε; Τώρα θα πληρώσεις». Και διέταξε τους υπηρέτες να τον βάλουν στη φυλακή μέχρις ότου πληρώσει την οφειλή, πράγμα αδύνατον.  Ετσι θα φερθεί και σε μας ο Θεός εάν δεν συγχωρούμε αυτούς που μας φταίνε, δηλαδή τους εν Χριστώ αδελφούς μας. Για τον αδελφό μιλάει εδώ. Για τον εθνικό και τον τελώνη, για τους ανθρώπους που είναι πιο πέρα από μας και έξω από την Εκκλησία υπάρχει άλλος νόμος. Και βγάζει το συμπέρασμα ο Χριστός ότι θα πάθουμε κι εμείς, όπως είπαμε πιο πάνω, το ίδιο εάν από την καρδιά μας και όχι με το στόμα μας δεν συγχωρήσουμε τον αδελφό μας. Βλέπουμε, λοιπόν, και για να τελειώσουμε, πως είναι εύκολο να συγχωρεθούμε και να πάμε στον Παράδεισο, αρκεί να συγχωρούμε με την καρδιά μας τους αδελφούς μας, και τότε, ανάλαφροι όντες, διότι η κακία και η αμετανοησία είναι που μας βυθίζουν στην κόλαση, θα πετάξουμε για τη χαρά του Παραδείσου και τη βασιλεία του Θεού μας.

   (Του αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη,  Το κήρυγμα της Κυριακής, H εικόνα της παραβολής της πτωχής χήρας από ρωσική εκκλησία)


  0 0

       S3TqVYcNpN7E.jpg

    H τελεία αγάπη ου συνδιασχίζει των αυτών ανθρώπων την φύσιν ταις διαφόροις αυτών γνώμαις, αλλ εις αυτήν αεί αποβλεπομένη  πάντας ανθρώπους εξ ίσου αγαπά. Τους μεν σπουδαίους ως φίλους, τους δε φαύλους ως εχθρούς αγαπά, ευεργετούσα και μακροθυμούσα, υπομένουσα τα παρ αυτων επαγόμενατο κακόν σύνολον μη λογιζομένη, αλλά και πάσχουσα υπέρ αυώνει , ει καιρός καλέσειε ,ίνα και αυτούς ποιήση φίλους ει οίον τε. Ει δε μη της ιδιας διαθέσεως ουκ εκπίπτει, τους της αγάπης καρπους αεί εξ ίσου προς πάντας ανθρώπους ενδεικνυμένη. Διο και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός την αυτού αγάπην προς ημάς ενδειξάμενος υπέρ όλης της ανθρωπότητος έπαθε και πάσι εξ ίσου την ελπίδα της αναστάσεως εχαρίσατε, ει και έκαστος εαυτόν είτε δόξης είτε κολάσεως καθίστησιν άξιον ( αγ.Μαξίμου Ομολογητού Α εκατ.αγαπ. , οα΄)

    Η  τέλεια αγάπη δεν κομματιάζει τη μιά φύσι των ανθρώπων που είναι ίδιοι, σύμφωνα με τίς διάφορες γνώμες και ιδέες τους, αλλά βλέποντας διαρκώς τη φύση τους αυτή αγαπάει όλους τους ανθρώπους στον ίδιο βαθμό.

  Τους μεν καλούς ανθρώπους τους αγαπάει ως φίλους τους δε κακούς τους αγαπάει ως εχθρούς ευεργετώντας τους, δείχνοντας μακροθυμία και ανοχή, υπομένοντας όλα όσα της κάνουν χωρίς να σκέφτεται καθόλου το κακό αλλά πάσχοντας γι΄αυτούς, αν τα πράγματα το καλέσουν.Γιατί θέλει να τους κάνει φίλους αν φυσικά αυτό είναι δυνατόν.

  Κι αν όμως δεν το πετύχει , δεν αλλάζει διάθεση απέναντι τους, αλλά προσφέρει τους καρπούς της αγάπης του πάντοτε στον ίδιο βαθμός προς όλους τους ανθρώπους.Γι αυτό άλλωστε και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δείχνοντας μας όλη την αγάπη του έπαθε για όλη την ανθρωπότητα και χάρισε σε όλους την ελπίδα της αναστάσεως στον ίδιο βαθμό, αν και ο καθένας κάνει τον εαυτό του άξιο είτε της αιώνιας δόξας είτε της κολάσεως.

  (μτφ π.Ευσέβιος Βίττης)


  0 0

  e1.jpg

  Ψεύδη, συκοφαντίες, ύβρεις και η «απαραίτητη» λογοκρισία είναι οι διαχρονικοί συνδαιτημόνες της Σύναξης των Ιεροεξεταστών....

  Ακόμα κι αν αυτοί περηφανεύονται για την «ορθοδοξία» τους, η οποία χρειάζεται πολλά καντάρια εισαγωγικά για να απεικονίσει την αρρωστημένη πραγματικότητα τους...

  Πραγματικά είμαστε για κλάματα...

  e-Γκλόμπ- ΙΟΝ, χουντικές νοοτροπίες  και ..«πράσσειν άλογα»...

  ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό του ουρανοβάμονος αποστόλου Παύλου:

  «ει δε αλλήλους δάκνετε και κατεσθίετε, βλέπετε μη υπό αλλήλων αναλωθήτε» (Κολ. 5,15).

  Δείτε πόσο έχει θολώσει το μυαλό τους :

  http://www.antibaro.gr/node/1810#comment-3257


  0 0

  Θέλουν, λέει, να επιβάλουν «κανόνες στο χάος της μπλοκόσφαιρας» (άρθρο του Χρήστου Ζέρβα στην «Ελευθεροτυπία»,9-8-2010). Που σημαίνει ότι θέλουν να χαλκεύσουν μεσαιωνικά νομικά πεδούκλια και φίμωτρα και χειροπέδες και.μυαλοπέδες στο χώρο του ίντερνετ. Στον οποίο χώρο, με μυριάδες γλώσσες καταγγέλλεται το αβυσσαλέο πολιτικοοικονομικό χάος. Που γεννήματα και θρέμματα και δημιουργοί είναι οι ίδιοι και το συνάφι τους. Τους ενοχλεί, λένε, η ανωνυμία των μπλοκ! Εξαιτίας της οποίας επικρατούν στο χώρο του διαδικτύου φαινόμενα κανιβαλισμού. Πρόφαση, που θυμίζει το «φωνάζει ο κλέφτης..»! Όπως οι αρχιτρομοκράτες χρησιμοποίησαν το πρόσχημα της τρομοκρατίας, για να καταστρέψουν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, κλπ. Όμως. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» των πολιτικών μας πραγμάτων, γνωρίζουν ποιοι, σε βάρος του λαού, επινοούν και εφαρμόζουν μέτρα άκρατου, ηθικού και πνευματικού και οικονομικού κανιβαλισμού. Κι ακόμη ότι κάποια μπλοκ, που δίνουν δείγματα κανιβαλισμού, ενεργούν, όπως φαίνεται, προβοκατόρικα, για λογαριασμό κάποιων μεγαλοεκδοτών και κομμάτων, προκειμένου να παραστήσουν αναγκαία την προκρούστεια νομοθετική φίμωση.. Αλλά, πέραν αυτών και άλλων πολλών, προκύπτει και το εύγλωττο ερώτημα: Αφού ενοχλούνται απ' τα ανώνυμα μπλοκ, τότε ποιοι και γιατί καταργούν τα επώνυμα μπλοκ και ιμέηλ; Όπως συμβαίνει στη δική μου περίπτωση. Όπου-πέρα από κάθε λογική και συνείδηση- μου κατάργησαν δύο μπλοκ και δύο ιμέηλ.. Γιατί, βέβαια, το άλλοθι του Google, που κάποιοι επικαλούνται, κανέναν δεν πείθει. Γιατί όλα φωνάζουν ότι το ιεροεξεταστικό καθεστώς επιβλήθηκε ύστερα από επίμονη απαίτηση των εγχώριων ιεροεξεταστών. Οι οποίοι, στον τοκογλυφικό μας μεσαίωνα, απαιτούν να καίγεται η ελεύθερη σκέψη και έκφραση. Όπως στο θρησκευτικό μεσαίωνα καίγονταν οι επιστήμονες και τα βιβλία τους. Και βέβαια θα υπάρξουν και οι περίφημες «διαβουλεύσεις». Στο στυλ του «πέστε εσείς ο, τι θέλετε κι εμείς θα κάμουμε ο, τι θέλουμε»! Κατά την προσφιλή τους συνήθεια. Και σαν τι, τάχα, να θέλουν; Τρία τινά, όπως πολλαχόθεν διαφαίνεται: 1. Να απασχολήσουν και αποπροσανατολίσουν τους μπλόκερς, ώστε να μην τους χαλάσουν τη μανέστρα των δημοτικών εκλογών. Με τις οποίες θέλουν να βάλουν τη σφραγίδα της «δημοκρατικής» νομιμοποίησης στα μέχρι τώρα αντιλαϊκά και απάνθρωπα πεπραγμένα τους. 2. Να εξαφανίσουν κάθε εστία αλήθειας. Η οποία εκτυφλωτική εκπέμπεται από αρκετά μπλοκ. Όπου αρθρογραφούν και σχολιάζουν άνθρωποι με πνευματική συγκρότηση και επιστημονική κατάρτιση, όχι τυχαία. Και: 3. Να σταματήσουν την κατάρρευση κάποιων ΜΜΕ (μέσων μαζικής εξαπατήσεως), των οποίων τα αφεντικά είναι αλληλέγγυα στο αντιλαϊκό πλιάτσικο. Αφού, σε αντίθεση με τα μπλοκ, κανέναν δεν συγκινούν πια οι, κατά παραγγελίαν, άνοστες σούπες, που σερβίρουν.. Θυμάστε εκείνους τους διαβόητους νόμους περί ανευθυνότητας και ασυλίας βουλευτών και υπουργών και της αμνησίας(αμνηστίας, παραγραφής) σχετικά με τα άθλια πεπραγμένα τους!. Των διαβόητων εκείνων νόμων φαίνεται να είναι η φυσιολογική απόληξη ο νόμος-φίμωτρο. Γιατί έρχεται, όπως φαίνεται, να πει στους μπλόκερς: Νομοθετήσαμε, στο παρελθόν, το πλιάτσικο του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου σε βάρος του λαού και της χώρας. Και τώρα «αποφασίζουμε και διατάζουμε» να πληρώσει ο λαός το λογαριασμό για το τσιμπούσι. Ε, λοιπόν, πληρώστε και σκάστε!.. Παπα-Ηλίας http://papailiasyfantis.wordpress.com

  0 0

                                    antibispread.jpg

  Ενα σούπερ - μικρόβιο, ανθεκτικό σε σχεδόν όλα τα είδη αντιβιοτικών, απειλεί την παγκόσμια υγεία, προειδοποιούν ερευνητές σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet Infectious Diseases. Το μικρόβιο εντοπίστηκε σε ασθενείς στη Βρετανία, οι οποίοι είχαν κάνει επεμβάσεις σε Ινδία και Πακιστάν, αναφέρθηκαν όμως κρούσματα και σε Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Ολλανδία και Σουηδία.  Σε σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας θα εξελιχθεί ο πιθανός πολλαπλασιασμός μεταλλαγμένων βακτηριδίων που παράγουν το ένζυμο NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), το οποίο εντοπίζεται σε διαφορετικά στελέχη βακτηριδίων όπως το Ε coli. Το NDM-1 καθιστά τα βακτηρίδια εξαιρετικά ανθεκτικά σε σχεδόν όλα τα αντιβιοτικά και ο φόβος είναι ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης και έγκαιρου εντοπισμού του σε νοσοκομεία και ασθενείς και δεδομένου ότι -σύμφωνα με τους ειδικούς- για την επόμενη δεκαετία δεν προβλέπεται να διατεθούν στην αγορά νέα αντιβιοτικά, θα αρχίσει να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο σε όλον τον κόσμο. Αυτό συνέβη ήδη στη Βρετανία, όπου έχουν εντοπιστεί 50 κρούσματα και όπου εκδόθηκε ήδη σχετική προειδοποίηση για επαγρύπνηση από το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το BBC. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκούν απλά μέτρα υγιεινής, όπως η αποστείρωση του εξοπλισμού των νοσοκομείων και το καλό πλύσιμο με αντιβακτηριδιακό προϊόν για να σταματήσει η μετάδοση. Ομως, είναι «καθαρή και τρομακτική» η πιθανότητα να προκαλέσει το υπερ-μικρόβιο παγκόσμια επιδημία, γράφουν οι ερευνητές στο Lancet. Στη μελέτη τους σημειώνουν επίσης ότι «η Ινδία είναι η χώρα όπου καταφεύγουν πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για αισθητικές επεμβάσεις και έτσι είναι πιθανόν το NDM-1 να μεταδοθεί σε παγκόσμια κλίμακα». Το NDM-1 καθιστά τα βακτηρίδια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. «Μόνο δύο μπορούν να το αντιμετωπίσουν, το ένα μάλιστα όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Επιπλέον, δεν θα υπάρξουν νέοι τύποι αντιβιοτικών διαθέσιμοι για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αν επιτρέψουμε σε αυτές τις μολύνσεις να εξαπλωθούν χωρίς την κατάλληλη θεραπεία, σίγουρα θα υπάρξουν θάνατοι», είπε ο γιατρός Τίμοθι Ουόλς στο BBC. Ο Ουόλς είχε εντοπίσει σε Σουηδό ασθενή το πρώτο κρούσμα εντεροβακτηριδίου με το ένζυμο NDM-1, το 2009. Ειδικά στο θέμα των αντιβιοτικών είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι τα βακτηρίδια που παράγουν NDM-1 είναι ανθεκτικά ακόμα και στην ομάδα αντιβιοτικών που ονομάζονται carbapenems, τα οποία χορηγούνται σε ύστατη ανάγκη. Η μετάδοση του μικροβίου διευκολύνεται δυστυχώς από τον ιατρικό τουρισμό. Η κίνηση ασθενών προς την Ινδία υπολογίζεται ότι μπορεί να αυξηθεί κατά 30% τα επόμενα 5 χρόνια.

  ΕΡΣΗ ΒΑΤΟΥ (Πηγές: www.lancet.com, BBC, The Guardian, Γαλλικό, Ρόιτερς, Ασ. Πρες)


  0 0

  AKOYΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ!

  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΨΈΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ!

  ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ.


  0 0

  AKOYΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ!

  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΨΈΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ!

  ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ.


  0 0

  papandreou_pagkalos.jpg

  Ο γέροντας τίποτα δεν έλεγε τυχαία... Είδε το μέλλον όπως έρχεται... Και μην πεταχτεί κανένας εγκάθετος να πει ότι προτρέπει στην βία γιατί πολλοί οι μαθητές του Giorgo...

  (μιλώντας για τους νέους)

  "Αλλά σκοπός τους τώρα είναι νά απομακρύνουν τά παιδιά από τήν 'Εκκλησία. Τα δηλητηριάζουν, τα μολύνουν με διάφορες θεωρίες, κλονίζουν την πίστη τους. Τα εμποδίζουν από το καλό, για να τα αχρηστέψουν. Τα καταστρέφουν από μικρά. Και τα παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Αρχίζουν μετά νά χτυπούν άσχημα καί τούς γονείς τους και τους δασκάλους και αυτούς που τα κυβερνούν. Τα κάνουν όλο άνω-κάτω : συλλα­λητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα.

  Και τελικά όταν θα φθάσουν νά ξεκοιλιάσουν αυτούς που τα κυβερνούν, τότε θα βάλουν και αυτοί μυαλό." (Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 299-301)

  http://1453-2009.pblogs.gr


  0 0

     pan2.jpg

     Βλέπω στην επιφάνεια της γης μας τις αναρίθμητες ομορφιές της. Και βλέπω ακόμα παρθένες εκτάσεις που δεν τις άγγιξε άροτρο γεωργού, που δεν τις πάτησεν ανθρώπου ποδι.Μα αυτές απλή εικόνα είναι τής «χώρας ανηρότου σαφώς». Χαίρεται από την άλλη μεριά το μάτι μου πολλές εκτάσεις γης καλλιεργημένες.Κρύβουν μέσα τους μια μυστική υπόσχεση πλούσιας καρπογονίας.Και δεν δυσκολεύομαι να δω πίσω και από αυτές την «άρουραν την βλαστήσασα ευφορίαν οικτιρμών», την Παναγία.

    Αυτή είναι η μυστική γή «η στάχυ βλαστήσασα τον αγεώργητον».Παράδοξος όμως και πρωτόφαντος είναι ο Στάχυς αυτός.Έχει μόνον έναν κόκκον τον ΣΙΤΟΝ! Και ο Σίτος αυτός «υποδύς κόλπους γης τον πολύχουν αποδώσει άσταχυν, αναστήσων τους βροτούς τους εξ Αδάμ».Ένας Κόκκος Σίτου.Και όμως τι θαύμα!«εάν μη ο κόκκος του σίτου πεσών εις την γην αποθάνη, αυτός μόνος μένει· εάν δε αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει» (Ιω.ιβ 24)

    Και ο καρπός της εξανάστασης είναι η εξανάσταση όλης της ανθρώπινης φύσης , είναι πολύκοκκος άσταχυς ετούτη  τη φορά με κόκκους τους εξαιτίας του Αδάμ «απ αιώνος νεκρούς» , «που τους εξανέστησε εκ των καταχθονίων » και από το έρεβος του Άδη και τους μετέστησε στους ουρανούς , στο άδυτο φώς του Παραδείσου, όχι του παλιού εκείνου, του γήινου, αλλά τού καινού, του ουράνιου και πνευματικού. π.Ευσέβιος Βίττης


  0 0

                                 intelligent_design.gif

  Τον τελευταίο καιρό διεξάγεται ένας έντονος, ως μη ώφειλε, διαδικτυακός διάλογος ο οποίος ξεκίνησε με αφορμή την συκοφαντική επίθεση του ιστολογίου «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο»  εναντίον της γερόντισσας Γαβριηλίας αλλά επεκτάθηκε σχεδόν περί παντός επιστητού.

    Μεταξύ των θεμάτων που τίθενται στη «γενικευμένη σύρραξη» είναι η θέση της Ομοιοπαθητικής και της μη συμβατικής Ιατρικής στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και η θεωρία της Εξελίξεως των ειδών.

  H συζήτηση για την θεωρία της εξελίξεως είναι μια καλή αφορμή , μεταξύ άλλων, για να γίνει εμφανής η  χρήση δύο μέτρων και δύο σταθμών που γίνεται από ορισμένους κύκλους θρησκευτικών ανθρώπων.

  Διότι  ενώ στην συζήτηση περί  την ομοιοπαθητική oι θρησκευόμενοι άνθρωποι επικαλούνται τα Λεξικά των Σκεπτικιστών, τα οποία  εκφράζονται απορριπτικά  για τη μη συμβατική Ιατρική , αρνούνται να πράξουν το ίδιο όταν μιλούν για την θεωρία της εξελίξεως!!!

  Γιατί θεωρούν αξιόπιστο το skepdic όταν μιλά  την ομοιοπαθητική ενώ το θεωρούν αναξιόπιστο όταν μιλά για την εξέλιξη των ειδών ;Ένας Θεός και η ψυχή τους το ξέρει...

  Προσωπικά, δεν δέχομαι την θεωρία της εξελίξεως γιατί αισθάνομαι πως θίγει την Πίστη μου στον Αναστημένο Χριστό. Παλιότερα μάλιστα έγραψα και κάποια απολογητικά κείμενα εναντίον της , βασισμένα στα δεδομένα εκείνου του καιρού τα οποία ήσαν κάπως πιο ευνοϊκά για την βιβλική άποψη περί Δημιουργίας.

  Ωστόσο δεν στρουθοκαμηλίζω μη αναγνωρίζοντας πως η θεωρία της εξελίξεως κυριαρχεί πλέον στο χώρο των βιολογικών επιστημών, έχει υπέρ της την συντριπτική πλειοψηφία των επιστημονικών δεδομένων αλλά και των ειδικών επιστημόνων. Οι λίγοι που την αμφισβητούν είναι επιστήμονες με σαφή προσωπικό θρησκευτικό προσανατολισμό προς κάποια Βιβλική θρησκεία. Ακόμη όμως και η θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού που προωθείται από προτεσταντικούς κύκλους των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, συνιστά τεράστια υποχώρηση σε σχέση με θέσεις των ίδιων κύκλων μόλις δυο δεκαετίες νωρίτερα. Όποιος έχει παρακολουθήσει το θέμα μπορεί να επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

  Η θεωρία της εξελίξεως είναι ένα πεδίο στο οποίο η, καταγεγραμμένη από αιώνες, χριστιανική τοποθέτηση για την Δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, συγκρούεται μετωπικά με την κρατούσα επιστημονική άποψη και ηττάται κατά κράτος, αν τα διαθέσιμα δεδομένα εξεταστούν με αμεροληψία.

    Γιατί πλέον η επιστήμη μπορεί να ερμηνεύσει τη δημιουργία έμβιων όντων από ανόργανα υλικά χωρίς να χρειάζεται σε κανένα σημείο να επικαλεστεί την επέμβαση θεών ή άλλων «υπερβατικών δυνάμεων».

  Kαι επειδή η ομοιοπαθητική χαρακτηρίζεται από κάποιους σαν  ψευδοεπιστήμη:

  "No matter how many Americans were to swear by the efficacy of astrology or numerology, those beliefs would remain pseudoscience. And the same goes for Intelligent Design."

  http://www.today.ucla.edu/portal/ut/050927voices_pseudoscience.aspx

  Αυτά ως παρατήρηση για αυτούς που αρέσκονται να χρησιμοποιούν την συλλογιστική άθεων , αγνωστικιστών ή σκεπτικιστών για να στηρίξουν την υλιστική άποψη τους περί επιστήμης, μη κατανοώντας πως με αυτό τον τρόπο υπονομεύουν αυτό που υποτίθενται πως θέλουν να υπερασπιστούν, δλδ την καθαρότητα της θρησκευτικής τους πίστης.


  0 0

                                

  Οποιοσδήποτε νηφάλιος παρατηρητής, μακριά από φανατισμούς και θεωρίες συνωμοσίας διαπιστώνει δύο πράγματα :

  Αφενός μία παγκόσμια οικονομική κρίση και πολλά προβλήματα και αφετέρου συνεχείς διακηρύξεις από όλους τους ηγέτες του κόσμου για την ανάγκη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης , η οποία υποτίθεται ότι θα λύσει τα παγκόσμια προβλήματα της φτώχειας , των επιδημιών και της κλιματικής αλλαγής .

  Προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου προωθείται σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο η ηλεκτρονική διακυβέρνηση . Με πρόφαση το «νοικοκύρεμα» και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας συγκεντρώνονται προσωπικά στοιχεία των πολιτών (data) σε όλο και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων και υπόκεινται σε αυθαίρετη επεξεργασία από άδηλα κέντρα στα οποία με διάφορες προφάσεις διαβιβάζονται. Όλοι μπορούν να θεωρηθούν ύποπτοι . Έτσι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μετατρέπεται σε τυραννία.

  Στην πατρίδα μας με την συνθήκη Schengen και το νόμο 2472/97 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα , άρχισε μια άνευ προηγούμενου συλλογή στοιχείων που συνοδεύεται από μια αριθμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου. Με το νόμο 3655/2008 καθιερώθηκε ο ΑΜΚΑ ως διά βίου αριθμός χωρίς τον οποίο ο πολίτης είναι αποκλεισμένος από την ζωή. Υπάρχουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες ,όπως η κάρτα πελάτη και η ηλεκτρονική απογραφή των Δημοσίων υπαλλήλων. Επικινδυνότερη κρίνουμε την αναγγελθείσα έκδοση της ηλεκτρονικής Κάρτας Πολίτη , με την οποία θα διασυνδέονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και θα ενσωματωθούν ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός διαβατηρίου , το δίπλωμα οδήγησης κλπ. Με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται ένα πλήρες προφίλ του πολίτη , πλήρως ελεγχόμενου. Έτσι διαρκώς μεγαλώνει ο έλεγχος και η τυραννία της ανθρωπότητας .

  Το χειρότερο είναι ότι η διασύνδεση γίνεται με κλειδί το δυσώνυμο 666, αριθμό του ονόματος του Αντίχριστου, που υποδηλώνει με ενάργεια ποίος θα είναι ο τελικός τύραννος , σε ποίον παραδίδουμε λίγο-λίγο την ελευθερία μας , το δώρο του αυτεξουσίου που μας χάρισε ο Θεός .

  Με απλά λόγια η Κάρτα Πολίτη είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα που απέφυγε ο ελληνικός λαός εξ αιτίας των αντιδράσεων κυρίως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος . Θα έχει το μικροτσίπ με το 666, όπως το είχαν παραδεχτεί πολλοί πολιτικοί το 1997, και επομένως η χρησιμοποίησή του φανερώνει την πλήρη υποτέλεια όσων θα λάβουν την Κάρτα αυτή στο κράτος του Αντίχριστου.

  Άς γνωρίζουμε επίσης ότι ο τελικός στόχος της Νέας Τάξης είναι η εμφύτευση του μικροτσίπ στο χέρι η το χάραγμα με ειδικό τατουάζ στο μέτωπο σύμφωνα με την προφητεία της Αποκαλύψεως του αγίου Ιωάννου, όπως ήδη μεθοδεύεται στις ΗΠΑ για την χορήγηση υγειονομικής περίθαλψης .

  Ευρισκόμενοι λοιπόν ένα βήμα πριν από την επιβολή της αντίχριστης τυραννίας και επειδή καταπατείται η θρησκευτική μας συνείδηση και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της προσωπικής μας ζωής και ελευθερίας νοιώθουμε την υποχρέωση:

  1)Να παρακαλέσουμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας ,

  α)να ενωτισθεί με στοργή την ανησυχία των Χριστιανών και να τοποθετηθεί στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη σύμφωνα και με τις προηγούμενες καθοδηγητικές Εγκυκλίου της

  β)να μεσολαβήσει προς τις αρμόδιες αρχές της ελληνικής πολιτείας , ώστε να δοθεί , σε όσους δεν θέλουν να λάβουν την Κάρτα Πολίτη -ηλεκτρονική ταυτότητα, εναλλακτική δυνατότητα νόμιμης ταυτοποίησης στα πλαίσια της ελληνικής έννομης τάξης.

  2)Να διακηρύξουμε προς την Πολιτεία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι έναντι οποιουδήποτε τμήματος να παραλάβουμε τη λεγόμενη Κάρτα Πολίτη -ηλεκτρονική ταυτότητα με την οποία :

  α)παραχωρούμε το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας μας στην ετοιμαζόμενη παγκόσμια τυραννική εξουσία ,

  β)δεχόμαστε το προοίμιο του βδελυρού χαράγματος ,φέροντας μαζί μας μέσω της ηλεκτρονική ταυτότητας τον αριθμό 666 και αρνούμαστε το Βάπτισμά μας .

  3)Να ζητήσουμε από την Πολιτεία να πάρει πίσω τη μεθόδευση για καθιέρωση της ηλεκτρονικής Κάρτας Πολίτη .Αν δεν θέλει ,τότε , όπως έκανε με την εναλλακτική θητεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά , να εξεύρει μια εναλλακτική λύση για όσους διαφωνούμε με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες ,θεωρώντας μας ως αντιρρησίες συνείδησης.

  4)Να κάνουμε έκκληση προς κάθε Έλληνα ορθόδοξα βαπτισμένο και κάθε άνθρωπο που σέβεται το δώρο της ελευθερίας και τα δικαιώματα του ανθρώπου να αρνηθεί την παραλαβή της Κάρτας Πολίτη και να υπογράψει τη διακήρυξη  που απευθύνεται προς κάθε αρμόδια εκκλησιαστική η πολιτική αρχή.

  ΠΗΓΗ


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 52 | newer